Ilie Bolojan, acuzat că ar fi primit 71 de salarii medii! Despre ce sumă este vorba

De când a ajuns premierul României, Ilie Bolojan a fost în centrul atenției, iar deciziile sale au atras multe critice. Acum, prim-ministrul țării este protagonistul unei noi controverse. Mai exact, politicianul este acuzat de un sindicat că ar fi primit 71 de salarii medii. Află, în articol, toate detaliile!

Sindicatul Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului l-a acuzat pe Ilie Bolojan că ar fi încasat 71 de salarii medii lunare de la Eximbank. Dezvăluirile au fost făcute după ce, în data de 27 iunie 2025, Guvernul Bolojan a dat o hotărâre prin care a redus numărul membrilor în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări. De asemenea, a redus indemnizațiile celor rămași.

Reprezentanții Sindicatului Angajaților din Aparatul de Lucru al Guvernului au oferit explicații, în cadrul unui comunicat, despre acuzațiile lansate. Aceștia au susținut că Ilie Bolojan ar fi încasat de la Eximbank aproape 74.000 lei, echivalentul a 71 de salarii medii lunare.

Premierul ar fi primit acești bani, în anul 2007, atunci când era secretar general al guvernului Tăriceanu, în primul mandat de preşedinte al lui Traian Băsescu. Ulterior, a plecat din Executiv pentru a candida la primăria oraşului Oradea.

„Ilie-Gavril Bolojan a încasat, în anul 2007, suma de 73.935 lei din calitatea de membru al Comitetului Interministerial de Finanţări, Garanţii şi Asigurări al EximBank. La un salariu mediu net lunar de 1.042 lei în acel an, această sumă echivalează cu 71 de salarii medii lunare, adică un venit considerabil, care se încadrează perfect în definiția unei sinecuri”, se arată într-un comunicat transmis de Sindicat, potrivit Hotnews.ro.

Biroul de Presă al Guvernului nu a rămas indiferent și a transmis un punct de vedere pentru a justifica sumele încasate de Ilie Bolojan. În comunicat se arată că premierul României și-a asumat funcția pe care a avut-o cu responsabilitate.

„Atunci, la fel ca și în perioada următoare și în prezent, secretarul general al Guvernului este, prin atribuții, membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări. Facem precizarea că ceea ce contează cu adevărat într-o funcție publică este ceea ce faci cât timp o ocupi, în raport cu remunerația primită. Asta face diferența dintre o sinecură și o responsabilitate asumată”, a transmis Biroul de Presă al Guvernului, într-un răspuns pentru sursa menționată mai sus.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *